Wij zijn Jan en Ineke Langelaar. Jan was tot aan zijn vervroegd pensioen vmbo docent bij Terra Winsum. Hij gaf daar les in de “groene” vakken (plant en dier, tuinaanleg, tuinonderhoud, koken, bloemschikken enz.). In 2021 is hij met vervroegd pensioen gegaan. In zijn vrije tijd doet hij (vrijwilligers)werk bij Terra, Vakland Het Hogeland, SBB, IVN en De Appelhof.

Per 1 januari 2024 is Ineke ook met vervroegd pensioen gegaan. Ineke werkte sinds oktober 2020 als bestuurssecretaresse bij het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) van het UMCG. Hiervoor was zij anderhalf jaar werkzaam bij Noorderzorg en dáárvoor bijna 40 jaar bij de Rabobank als directiesecretaresse. Ineke is nog wel als oproepkracht werkzaam als receptioniste bij het UCP. Het leescafé wordt vooral gerund door Jan met Ineke letterlijk achter de schermen (website, Facebook, Instagram, administratie e.d.).

We houden beide van boeken en muziek. Nu we wat ouder zijn, leek het ons leuk om een leescafé te beginnen. Een plek waar mensen kunnen snuffelen in boeken, wat kunnen lezen, een praatje kunnen maken of rustig naar muziek kunnen luisteren (voor dit laatste wordt de souterrain geschikt gemaakt). Wij willen dit graag faciliteren.
We zijn erg benieuwd of onze plannen en dromen zullen “landen” in dit stadje, Wij vinden Appingedam in ieder geval een mooie plaats met veel verhalen en met boeiende mensen.