Eenjarig bestaan Leescafé Doemkes: twee activiteiten!

Op zaterdag 28 oktober is Leescafé Doemkes ruim een jaar open. Dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. We organiseren deze dag twee activiteiten; een doemkeswedstrijd en een “plakwand”.

Eerste activiteit: de doemkeswedstrijd
Ons leescafé heet Doemkes. Het is het koekje dat alle bezoekers bij de koffie of de thee krijgen. We bakken de doemkes zelf, want ze zijn niet te koop in de winkel. Het recept is destijds gemaakt en uitgetest door historica Sanne Meijer.
We zijn benieuwd of er “bakkers” zijn die het koekje nog lekkerder kunnen maken. U kunt het basisrecept  vinden op de website van Sanne www.sannemeijeronderweg.nl/grunneger-doemkes
Natuurlijk mag u “wijzigingen” aanbrengen in het recept. De vakjury (waarin Sanne Meijer!) beoordeelt de doemkes zaterdag 28/10 om 10.30 uur. Uw koekjes moeten dus voor die tijd binnen zijn. De koekjes worden per bakker/bakster op de stamtafel getoond. Wilt u het recept en uw naam erbij zetten?
Na de vakjury mag het publiek de koekjes keuren met behulp van een puntenformulier. De publieksjury let op:
– vorm en kleur (3 punten)
– hard/zacht (2 punten)
– smaak (5 punten).

Wilt u voldoende koekjes bakken, zodat er meerdere mensen kunnen proeven? We denken aan 20 – 30 koekjes.
Aan het eind van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt via onze website en social media en het komend jaar gaan we het recept van de winnaar gebruiken. We noemen het nieuwe koekje: Doemke 2024.
Wil iedereen die mee wil doen met de doemkeswedstrijd zich bij per mail ons opgeven? Dit kan via info@leescafedoemkes.nl.We weten dan hoeveel mensen er mee doen.
Er kunnen maximaal 10 “bakkers” meedoen.

Tweede activiteit: de plakwand
In het leescafé hebben we een wand met posters van alle activiteiten van het afgelopen jaar. Op zaterdag 28 oktober is deze wand helemaal beschikbaar voor jullie bijdragen aan 1 jaar Doemkes.
Het wordt een soort van bloemlezing of nog beter: een muurlezing. Je kan “bijdragen” door middel van: een kaart, een tekening, een gedicht, een kort verhaal, een wens, een plan, een foto.
Het is een manier om na 1 jaar Doemkes even pas op de plaats te maken. Je mag terugkijken naar de mooie dingen die je meegemaakt hebt in ons leescafe. Maar je mag ook vooruitkijken naar 2024 en ons tips en adviezen geven of gewoon een leuke wens doen.
Je mag je bijdrage aan ons opsturen (dan plakken wij hem op de wand). Maar je mag je bijdrage ook zelf komen opplakken. Je mag je bijdrage zelfs komen voorlezen of toelichten.
We zijn zaterdag 28 oktober open van 10 uur tot 17 uur