Pelgrimswandeling in Appingedam op zondag 16 april

Op zondagmiddag 16 april organiseren het Leescafé Doemkes en de Stichting Pelgrimeren in Groningen een pelgrimswandeling in Appingedam. Deze speciale wandeling duurt 3 uur inclusief een bezoek aan de indrukwekkende Nicolaikerk. De wandeling voert langs het religieus erfgoed in Appingedam en heeft een lengte van 5 kilometer.

De kosten bedragen € 4,- p.p. inclusief consumptie in het Leescafé, waarvan € 1,- bestemd is voor de Nicolaikerk. Aanmelden is noodzakelijk op www.spig.nl of via mail info@leescafedoemkes.nl of tijdens openingstijden van het Leescafé (vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur). Vanaf 31 maart ligt de etalage van het Leescafé vol met materiaal over pelgrimeren en kunt u het materiaal bekijken.

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van gidsen krijgt u ook een inkijkje in de cultuurhistorie en het religieus erfgoed. Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook diverse werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

Op de website www.spig.nl staan verder 143 rondwandelingen van 8 kilometer, 64 rondwandelingen van 21 kilometer en 8 meerdaagse arrangementen van 49 etapples van ca. 21 kilometer per dag. De totale lengte bedraagt meer dan 3000 kilometer in Groningen. Alle wandelingen kunnen gratis gedownload worden inclusief de bijlagen over cultuurhistorie, bezinning en spiritualiteit.