Van Gogh centraal in de etalage

De etalage staat de komende weken in het teken van Van Gogh. Deze schilder staat de komende maanden extra in de belangstelling. Het Drents Museum organiseert van 11/9 tot 7/1 de tentoonstelling “Op Reis met Vincent” in Assen. In onze etalage liggen diverse boeken over Vincent. In ons leescafe kun je de boeken bekijken en zijn werk bewonderen. Ook zijn we benieuwd naar je ervaringen en je mening over zijn werk en de tentoonstelling in Assen.

In de etalage over Van Gogh is een klein hoekje gereserveerd voor de Kinderboekenweek “Bij mij thuis”. Dit jaar organiseert de kinderboekenweek een “Boekenjacht”. Je mag je favoriete kinderboek met de poster van de Boekenjacht voor het raam zetten. Ineke en ik hebben onze favoriete kinderboeken in de etalage gezet. Ineke heeft gekozen voor de boeken over Puntje van Chris Scheffer en ik voor de Narnia boeken van C.S. Lewis. We zijn benieuwd of er nog meer volwassenen of kinderen zijn met een favoriet kinderboek voor het raam. Als je de foto opstuurt kun je mooie prijzen winnen.

In de etalage kun je ook een paar gierzwaluwen vinden; Gierzwaluw Max en een groepje Gierzwaluwen die Vincent van Gogh lang geleden getekend heeft.